September 24, 2019

Ben jij een Legend? Kom bij ons trainen!

legends training

**** Update 24-11-2019 ****

Je kunt wekelijks bij ons een introductie sessie boeken.
Maandag 11:30
Woensdag 11:30
Zaterdag 14:00

Inschrijven?

Klik dan hier

Of stuur een email naar welcome@crossfitleiden.com

***************************************************************************************

Zaterdag 5 oktober om 14:00 hebben wij bij CrossFit Leiden een proef training voor de Legends onder ons. Vanaf Oktober/November starten wij groepslessen voor jullie Legends.

“Voor wie is de Legend Training?”

De “Legend training” is voor iemand die al wat langer op deze aardbol rondloopt (50+) en graag het trainen (weer) zou willen oppakken om te werken aan zijn fitheid en vitaliteit, of iemand die nooit echt aan hun kracht en conditie hebben gewerkt en dit toch willen oppakken. Beiden Legends zijn in een levensfase met de bijbehorend uitdagingen en obstakels.

“Waarom meedoen aan de Legend Training?”

We zijn gemaakt om te bewegen en functioneren optimaal als we voldoende bewegen. We gebruiken in onze lessen functionele bewegingen om ons sterker te maken voor wat we tegen komen in het dagelijks leven. Ons brein denkt in bewegingspatronen en niet in spiergroepen. Daarom heeft functioneel bewegen meerwaarde.
Je beweegt met je hele lijf!

Bewegingen die lijken op wat we in het dagelijks leven tegen komen zijn lopen, rennen, duwen, trekken, tillen, reiken, liggen, rollen, zitten en weer opstaan. Tijden het doen van deze bewegingen is je brein zeer actief! Daarom train je hiermee dus ook je brein.

In de lessen is er aandacht voor mobiliteit, goed en efficiënt bewegen, variatie en intensiteit. Door individuele aanpassingen is elke oefening passend bij wat jij op dat moment kunt!


“Wist je dat?”

  1. Uit onderzoek is gebleken dat onze lichamelijke capaciteit afneemt tussen het dertigste en zeventigste levensjaar met gemiddeld 30 procent!
  2. 1 op de 5 mensen in de leeftijd van 65 tot 75 jaar is hulpbehoevend tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.
  3. De eerste activiteiten waarbij men problemen ondervindt zijn traplopen, boodschappen doen, opstaan vanuit stoel of bed, huishoudelijke activiteiten en wassen/aankleden.
  4. De helft van deze afname is toe te schrijven aan veroudering, de andere helft aan een inactieve leefstijl.
  5. De functies die afnemen bij ouderdom en inactieve leefstijl zijn spierkracht, lenigheid, balans, cognitie en perceptie.
  6. Juist de “Legends training”  traint deze functies en vormt zo “de ideale training” die kan helpen met verbeteren van het uitvoeren van dagelijkse taken.

 

“Inschrijven voor de proefles op zaterdag 5 oktober om 14:00?”

Stuur een mail naar welcome@crossfitleiden.com en vermeld je NAAM & TELEFOONNUMMER.
We hebben op dit moment nog 5 plekken beschikbaar.

 

 

scroll